030-8892034 info@qlp.nl

Project: Nike Store - Leidschendam

Opdrachtgever: Wulverhorst

In het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, The Mall of the Netherlands, heeft QL Projectburo in opdracht van Wulverhorst de werktuigkundige installaties aangelegd voor de Nike Store.

Neem contact met ons op

Vanuit Westfield is een afleverset geplaatst voor de Warmte en Koude opwekking (WKO). Vanaf deze aansluitingen hebben we het dikwandige leidingsysteem ingemeten en geprefabriceerd in onze prefab werkplaats. 

De WKO voorziet drie watergekoelde Mitsubishi condensors. Twee warmtepompen zijn gekoppeld met in de winkel geplaatste cassette-units en satelliet units. Een derde warmtepomp voorziet de Lucht Behandeling Kast (LBK) via een DX blok van warmte en koude.

Voordat de LBK op het dak geplaatst kon worden is eerst een stalen constructie aangebracht. In goed overleg is de LBK in één geheel op deze constructie gehesen en bevestigd. Vervolgens zijn daar de kunststof kanalen ingemeten. Na productie zijn de dak-kanalen snel en vakkundig gemonteerd.

Bij de entree van de winkel zijn de cassette units op ongeveer 8 meter hoogte geplaatst, de koude zal vanuit de units naar beneden ‘vallen’. Voor de warmte werkt de hoogte echter in het nadeel: om de warmte naar beneden te drukken zijn 3 nivolairs (ventilator met geïntegreerd verwarmingsspiraal) opgehangen.

Mall of the Netherlands

Westfield Mall‎‎ of the Netherlands is de grootste overdekte winkelbestemming van het Nederland. Met bijna 300 winkels, restaurants en entertainment biedt het bezoekers een onvergetelijke ervaring.

Unibail-Rodamco-Westfield is de belangrijkste wereldwijde ontwikkelaar en exploitant van Flagship-bestemmingen‎‎, met een portefeuille ter waarde van € 55,0 miljard.

In de beheerdersruimte zijn alle bedieningen centraal geplaatst zodat de winkelmanager het klimaat in de winkel optimaal en naar wens in kan stellen. 

Tevens zijn sanitaire voorzieningen aangebracht, waaronder: pantry’s, brandslanghaspels en toiletgroepen. De vuilwaterafvoer is volgens bestek onder de vloer nieuw aangelegd om een juiste afvalstroom van vuilwater te waarborgen.

Periode: Q1-Q2 2021