030-8892034 info@qlp.nl

Project: Mindspace - Amsterdam

Opdrachtgever: Mindspace
QL Projectburo heeft in opdracht van Mindspace de volledige klimaatinstallatie verzorgd.
Neem contact met ons op

QL Projectburo heeft in opdracht van Mindspace de volledige klimaatinstallatie verzorgd.

Mindspace verhuurt A-locatie kantoorruimte aan diverse huurders voor zowel voor de korte als lange termijn. De locatie Spuistraat Amsterdam (net om de hoek van de Dam) is gevestigd in een majestueus pand, een voormalig bankgebouw.

Op het dak van het pand zijn een 11-tal warmtepompen geplaatst die in de winterperiode voor de verwarming zorgen en in de zomerperiode voor de koeling. In het kantoorgedeelte zijn 95 binnen-units geleverd en gemonteerd. Voor de monumentale ruimten in het pand is er gebruik gemaakt van convectoren die achter de oorspronkelijke radiator ombouw zijn geplaatst om zo het originele karakter van de ruimtes te behouden.

Op de verschillende verdiepingen zijn diverse toiletgroepen gecreëerd. Hiervoor is de gehele inpandige riolering vervangen. Tevens zijn de monumentale toiletten weer in ere hersteld.

In het pand zijn een 8-tal luchtbehandelingskasten geleverd en gemonteerd. Deze kasten zijn allen voorzien van een warmteterugwin-systeem. Op alle benodigde locaties zijn brandslanghaspels volgens de laatste regelgeving geplaatst en aangesloten. Tevens is de volledige drinkwaterinstallatie geïnstalleerd.

Gezien het feit dat het hier gaat om een (deels) monumentaal pand was het fysiek inpassen van de installatie een uitdagende en zeer arbeidsintensieve klus. Een nauwe samenwerking en heldere onderlinge afstemming was benodigd tussen alle betrokkenen, niet in het minst met de architecten die voor het ontwerp verantwoordelijk waren.

Tijdspanne: 7 maanden (augustus 2018-februari 2019)