030-8892034 info@qlp.nl

Project: Wework - Amsterdam

Opdrachtgever: Tetris

In opdracht van Tetris Design & Build heeft QL Projectburo het voormalige hoofdkantoor van Tommy Hilfiger aan de Stadshouderskade te Amsterdam verbouwd voor de nieuwe huurder WeWork.

Neem contact met ons op

In opdracht van Tetris Design & Build heeft QL Projectburo het voormalige hoofdkantoor van Tommy Hilfiger aan de Stadshouderskade te Amsterdam verbouwd voor de nieuwe huurder WeWork.

Wework biedt haar klanten een productieve werkplek die is toegespitst op de specifieke behoeften, of dit nu een enkel bureau, een vergaderruimte of een privékantoor is. De bestaande installaties in het pand aan de Stadhouderskade waren verouderd en niet geschikt voor een multi-tenant functie.

In samenwerking met K&R Consultants is een groot deel van de klimaatinstallatie aangepast. Zo zijn er op alle verdiepingen fancoil-units geleverd en gemonteerd (om en nabij 150 stuks). Deze units zijn aangesloten op een gekoeld en verwarmd waternet om zo de ruimten op de juiste klimaatconditie te kunnen brengen. Alle transportleidingen op de verdiepingen zijn allen juist gedimensioneerd, gecoördineerd, geleverd en gemonteerd.

Elke ruimte is nu qua temperatuur te regelen. De regeltechniek is in samenwerking met Delta-P vernieuwd. Ook oude installatiedelen kunnen nu op een juiste wijze worden aangestuurd.

Bekijk hier de begane grond van het pand in 3D (Bron):

Voor de verschillende serverruimten hebben wij een separaat koelsysteem aangebracht op basis van DX (directe-expansie-systemen). Tevens is er een nieuw vuilwatersysteem aangebracht om alle benodigde afvoerpunten aan te kunnen sluiten.

De drinkwaterinstallatie is voor 90% vernieuwd en zorgt ervoor dat de pantry’s, werkkasten, toiletten en brandslanghaspels worden voorzien van water. Gedurende de uitvoering heeft QL Projectburo de werkzaamheden diverse malen laten controleren door WEL-inspectie op een juiste montagewijze. Deze tussentijdse controles zijn vervolgens ook weergegeven in het legionella-beheer rapport.

Verschillende installaties of delen daarvan, denk aan: koel- verwarming-, afvoer- en drinkwaterinstallatie zijn door onze zusterorganisatie Van der Heiden Isolatie op vakkundige wijze geïsoleerd.

Na het aanbrengen van alle installaties zijn de installaties in bedrijf gesteld, afgesteld en uitvoerig getest.

 

Periode: Q4 2020