030-8892034 info@qlp.nl

Project: FSV Accountants - Zaltbommel

Opdrachtgever: Mamet BV

In opdracht van Mamet BV heeft QL Projectburo het kantoorpand van FSV Accountants werktuigkundig gasloos gemaakt en duurzaam aangesloten.

Neem contact met ons op

De FSV Groep is een dynamische accountants- en adviesorganisatie gevestigd in Zaltbommel en Amsterdam. In opdracht van Mamet BV en in samenwerking met adviseur In2Ecobuildings heeft QL Projectburo het kantoorpand van FSV Accountants te Zaltbommel werktuigkundig gasloos gemaakt en duurzaam aangesloten.

Het kantoorpand aan de A2 te Zaltbommel is door de eigenaar Mamet BV uitgekozen om geheel ‘All Electric’ te worden gemaakt. Het pand wordt voorzien van een energetisch neutrale oplossing en integrale besturingstechnieken.

Links de oude ketelopstelling, rechts de nieuwe wisselaaropstelling.

Door het toepassen van lucht-water-warmtepompen wordt het kantoorpand nu van warmte en of koude voorzien. Hydraulisch is het systeem zo omgebouwd dat er onafhankelijk per gevel warmte of koude geleverd kan worden.

In samenspel met Johnson Control voor de regeling en de Fa. Kuijpers voor het elektrotechnische gedeelte hebben we het voor de gebruiker zo gemonteerd dat er weinig overlast is geweest in de bouwfase. Zo heeft de luchtbehandeling gewoon door kunnen draaien met een tijdelijke verwarmingsbron. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst om energie terug te winnen om zo het verhoogde elektra-gebruik te compenseren. Gas is helemaal afgesloten tot en met de gasmeter. Het gasverbruik en vastrecht zijn volledig tot nul gereduceerd.

Opdrachtgever was tevreden over het verloop van de uitvoering. De samenwerking tussen de betrokken partijen (waaronder isoleerder Van der Heiden Isolatie) is eveneens naar tevredenheid verlopen.

Links het oude hydraulische verdeelsysteem, rechts het nieuwe systeem.

Periode: jun 2019 – nov 2019