030-8892034 info@qlp.nl

Project: Eurofins Omegam – Amsterdam

Opdrachtgever: Eurofins Omegam

QL Projectburo heeft voor Eurofins Environment Testing een verplaatsing van het asbest laboratorium in Amsterdam Duivendrecht gerealiseerd.

Neem contact met ons op

QL Projectburo heeft in samenwerking met HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen voor Eurofins Environment Testing een verplaatsing van het asbest laboratorium gerealiseerd. We hebben een separate luchtbehandelingsinstallatie aangelegd die specifiek voor het laboratorium bestemd is.

De luchtbehandelings kast is uitgevoerd met meerdere Hepa-filtersecties om eventuele asbestdeeltjes af te vangen. Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen (silicaten), die in de natuur voorkomen en opgebouwd zijn uit fijne, microscopisch kleine vezels. Vroeger werd asbest vooral als bouwmateriaal gebruikt en dit heeft zijn sporen nagelaten. Niet alleen gebouwen van vóór 1994 kunnen asbest bevatten, het kan ook in de bodem zitten. Als er te veel asbestvezels vrijkomen, is dit mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het sinds 1993 in Nederland verboden om asbest te gebruiken. De laboratoria van Eurofins kunnen alle typen asbestmonsters analyseren.

Isolatie en stucobeplating is uitgevoerd door onze preferred supplier Van der Heiden Isolatie.

 

Over Eurofins Environment Testing

Eurofins Environment Testing Nederland (Eurofins) streeft naar bescherming van het milieu. Met haar producten en diensten ondersteunt Eurofins het verantwoorde gebruik en de minimalisering van stoffen die schadelijk zijn voor mens en planeet. Voorbeelden hiervan zijn bestrijdingsmiddelen, hormonen, dioxines en zware metalen. Door het gebruik van water, grondstoffen en energie (voornamelijk elektriciteit) te beperken draagt Eurofins bij aan duurzaamheid. Eurofins’ laboratoria hebben speciale programma’s ontwikkeld om milieurisico’s te minimaliseren, zoals veilig gebruik van chemicaliën en afvalverwerking.

Eurofins Environment Testing Nederland is onderdeel van de internationale Eurofins-laboratoriumgroep. Meer over Eurofins op Eurofins Nederland – Eurofins Scientific.

 

Over HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen

HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen levert duurzame hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving.

Periode: Q1 2020