030-8892034 info@qlp.nl

Project: Barclays - Amsterdam

Opdrachtgever: Engie

Voor de nieuwe locatie van Barclays op de Amsterdamse Zuidas heeft QL Projectburo onder andere de klimaatinstallatie aangepast.

Neem contact met ons op

Voor de nieuwe locatie van Barclays in het SOM-gebouw aan de Amsterdamse Zuidas heeft QL Projectburo in opdracht van ENGIE Services de klimaatinstallatie aangepast. Daarnaast is er ook een gasblusinstallatie geleverd voor de serverruimte, trading-room en de UPS-ruimte.

Barclays is een Britse financiële dienstverlener die internationaal opereert. Het bedrijf is een holding en is genoteerd aan de London Stock Exchange, waar het deel uitmaakt van de FTSE 100, en de New York Stock Exchange. Barclays is een van de grootste banken ter wereld en behoort volgens Forbes tot ook de 25 grootste bedrijven.

De bestaande klimaatinstallatie is aangepast aan de nieuwe indeling en wensen en eisen van Barclays. De bestaande fancoil-units zijn verplaatst en de sprinklerinstallatie is aangepast. Er is een serverruimte gecreëerd waar wij een redundant koelsysteem hebben geleverd, geïnstalleerd en bedrijfsvaardig hebben opgeleverd. De trading-room hebben wij tevens voorzien van een extra koelsysteem inclusief alle benodigde beveiligingen. De UPS-ruimte is eveneens voorzien van een redundant koelsysteem.

 

Om de apparatuur in de serverruimte te beschermen is er een gasblusinstallatie ontworpen, geleverd en geïnstalleerd. Om alles te kunnen monitoren is er in samenwerking met Delta-P een zeer uitgebreid gebouwbeheerssysteem geïnstalleerd. Dankzij dit gebouwbeheersysteem zijn een veelvoud aan variabelen te monitoren, denk hier bijvoorbeeld aan lekdetectie tot op 10cm nauwkeurig.

Barclays hanteert zeer strenge eisen aan de installatie. De uitvoering van de werkzaamheden werden gecontroleerd door Turner & Townsend. Na het installeren zijn er verschillende testdagen geweest om de installatie te beproeven.

Ons zusterbedrijf Van der Heiden Isolatie heeft daar waar nodig zorggedragen voor de isolatie de brandwerende afdichtingen. Tevens zijn de server- en UPS-ruimten voor de gasblusinstallatie door Van der Heiden Isolatie gasdicht gemaakt.

Periode: jan 2019 – sep 2019