030-8892034 info@qlp.nl

Project: Amadeus Lyceum - Utrecht

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

In samenwerking met Engie en De Installatieadviseur is QL Projectburo het binnenklimaat van het Amadeus Lyceum aan het verbeteren.

Neem contact met ons op

In samenwerking met Engie en De Installatieadviseur is QL Projectburo het binnenklimaat van het Amadeus Lyceum aan het verbeteren. Deze opdracht is verstrekt door de gemeente Utrecht.

De bestaande luchtbehandelingskasten (8 stuks) worden vervangen door nieuwe luchtbehandelingskasten van Nedair. Deze kasten verplaatsten meer lucht zodat er dus meer wordt geventileerd in de lokalen. Tevens zijn deze kasten voorzien van adiabatische koeling zodat er in de warmere perioden een koelere leeromgeving wordt gecreëerd.

Aangezien er meer lucht het gebouw in wordt gebracht hebben we de bestaande luchtkanalen gedemonteerd en vervangen door grotere luchtkanalen.

De elektrotechnische voedingen voor de luchtbehandelingskasten zijn verzwaard. De verlichting is opnieuw optimaal gerangschikt.

De regeltechnische installatie is aangepast naar de nieuwe situatie. In de lokalen zijn variabele volume boxen geplaatst die, afhankelijk van de bezetting in de ruimten, meer of minder lucht in de lokalen brengen.  In de lokalen zijn ook CO2 sensoren geplaatst die de luchtbehandelingskasten aansturen.

Om al deze installatietechnische werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren hebben we het bestaande plafond  gedemonteerd en afgevoerd. Na alle installatietechnische werkzaamheden hebben wij ongeveer 6000 vierkante meter plafond geleverd en gemonteerd.

De lokalen worden na het beëindigen van de werkzaamheden geheel gereinigd en overgedragen aan de gebruikers.

Bekijk hieronder een foto galerie, waarop onder andere is te zien hoe de luchtbehandelingskasten van NedAir op het dak van het Amadeus Lyceum worden gehesen, en de oude luchtbehandelingskasten worden verwijderd om elders een nieuwe bestemming te krijgen in het kader van circulair bouwen.

Periode: Q4 2020 / Q1 2021